Kleurrijk Hengelo

Parkeergarage Q-Park aan de Beursstraat
21 mei 2018

 

 

 

 

De flamingo – Kunstwerk van James Micallef Grimaud, 07 juli 2015
21 mei 2018
De flamingo staat voor evenwicht, intuïtief, kleurrijk, levendigheid, voorzichtigheid, gratievol. De flamingo is een groepsvogel en kenmerkt zich door gemeenschapsgevoel, het vermogen tot samenwerking, nieuwe ervaringen. De flamingo is elegant, en samen met de roze kleur is de flamingo een goede verbeelding van stijlvol. De kleur van de flamingo draagt veel uit: zoet, geboorte, jeugdigheid, liefde, genegenheid, tederheid, romantiek, vriendelijkheid en zachtheid.

 

De sneaker – Kunstwerk van James Micallef Grimaud, 07 juli 2015
21 mei 2018
Sneakers zijn een evident onderdeel van het straatbeeld. Vooral onder jongeren zijn sneakers populair. Sneakers geven status maar ook de persoonlijkheid van de drager weer. Sneakers zijn er in alle maten en soorten, van eenvoudige exemplaren met een of twee kleuren tot extravagante gekleurde en vormgegeven varianten. Het is een wezenlijk onderdeel in vele jeugdculturen. Het is tevens een uitdrukkingsvorm; sneakers geven een deel van je karakter prijs.
Graffiti kunstenaars gelden als eerste ‘customizers’ van kleding. Eind jaren 70 van de vorige eeuw voorzagen zij reeds kleding en schoeisel van schilderingen.
Twitch is de graffiti naam van de kunstenaar James Micallef Grimaud. Door de flamingo in de sneakers te plaatsen ontstaat er een speelsheid, een vleugje humor dat bij jong en oud een lach zal oproepen.

 

Rood blauwe ballen Deldenerstraat
26 mei 2018

 

 

 

Het afgedwaalde schaap, 26 mei  2018
Nanon C. Morsink, 2011